Potvrzení

Potvrzení

Potvrzení

Potvrzení

Registrovat se
Přihlásit se

A tak to zase vidím já!

Jessie bloguje!
JessieJames JessieJames 7.1.2013
Nedávno jsme po delší době „refreshli“ blogy a až na pár výjimek se spíše snesla kritika na současný stav na našem serveru. Chtěl bych se k tomu také vyjádřit a věřím, že objektivně.

V první řadě bych chtěl upozornit, že na tomto serveru (resp. módu – serverů bylo více) jsem od roku 2008, do té doby jsem hrál asi půl roku mód Maikeroo Town, který běžel na stejném herním portálu. Tím nechci machrovat, jen sdělit, že jsem tu dost dlouho na to, abych tento vývoj viděl a vnímal ho.

V tom roce jsem objevil něco, co mě drží dodnes. Nejen SAMP, jako takový, ale hlavně WtLS. Než jsem zde definitivně zakotvil, zkoušel jsem také pár jiných módů. Pokaždé to mělo nějaký mínus. Když je člověk nováček, většinou nic do podrobna neřeší – nějaký spam v chatu, občasné zneužívání práv aj. Postupně jsem ale objevil nesmyslnost jednotlivých módů, většinou vytvořených jedním člověkem a kopírovaných společně s bugy dále a dále. Spolu s nulovu podporou admin teamu a žádným fórem na netu jsem dospěl k názoru, že tímto se mi SAMP spíše znechucuje. Narazil jsem ale na výše zmiňované Maikeroo Town a od něho už byl jen krůček k WtLS.

Necelý rok jsem hrál jako „obyčejný“ hráč. Užíval jsem si vše, od různých jobů až po války gangů či free ridu po San Andreas. Tenkrát bylo „osídlené“ pouze Los Santos a vesnice kolem. Pokud jste ztratili auto kdesi v poušti u UFO hospůdky, byly pouze dvě cesty domu. Zavolat si někoho z města, nebo se tam upít k smrti. V té době také existoval oficiální web serveru, resp. forum. Zde se řešily jen závažné problémy, bany, kicky. Videa, screeny, hlasování, blogy atd., to zde nebylo.

Ani mě tedy nepřekvapuje, jak se dnes rádo mluví o tom, jak se strašně krade na serveru a všichni jsou zlí. Byli vždy, jsou a budou. Jenže dříve se o tom tolik nepsalo. Připomíná mi to hlášky dnešních padesátníků, kteří tvrdí, že např. tolik vražd za minulého režimu nebylo. Ale bylo, ale nepsalo se o tom. Tam z důvodů politických, zde z důvodů technických. Postupně se vybudoval velmi kvalitni web, kde najdete vše, od videí, screenu a fóra až po možnost psaní soukromých zpráv nebo psaní příspěvků na zeď. Najednou je všude informací dost, je zde prostor a každý se chce vyjádřit.

Dalším z faktorů je několikanásobné zvýšení návštěvnosti. Když jsem začínal, bylo ve špičce na serveru 60-70 hráčů online. Není to tak dávno, kdy každý screenoval jubilejního 100. hráče online. Dnes bývá ve špičce 170-190 hráčů a to je znatelný skok. Více hráčů na serveru, větší rychlost, větší snaha pokrýt vše k dokonalosti.

Od začátku se začaly (tak jako u každé hry) vytvářet módy, cheaty a různé prográmky na zvýhodění hráče. Už od počátku serveru se hráči trestali za používání těchto módů. Avšak ruku v ruce se zlepšováním těchto „vychytávek“ se zlepšoval i náš anticheat, který je v současnosti nejlepší na CZ/SK scéně.

Nemá smysl plakat pro minulost. Jsou pryč doby, kdy byly války gangů s útočnými zbraněmi a taktika, rozestavění za auty, na střechách měla nějaký smysl. Je pryč doba, kdy jsme mohli být jen v Los Santos. Je pryč doba, kdy nás bylo na serveru ve špičce 60, v noci 10 a šli jsme spát. Doba se prostě mění a má to jak kladný stránky, tak záporný.

Ještě bych doplnil k posledním případům na webu a serveru.

Na webu a serveru jsou jasně daná pravidla. S registrováním s nimi hráč či uživatel souhlasí. Příjde mi pak smutné, když čtu žádost o unban a v popisu „vím, že se to nemá dělat, ale už to neudělám“. Nabízí se otázka, proč to dělal? Poslední dobou to dělá více hráčů a s docela vysokým lvl, resp. mnoho odehranými hodinami. Možná si myslí, že na ně se pravidla nevztahují. Ale to si myslí špatně.

Jak jsem již napsal, všechno je dáno možnostmi. Pokud dříve žádné nebyly, nebo jich bylo málo, hráč byl šťastný a využíval jich. Dnes je jich mnoho, hráč je samozřejmě nešťastný (je namlsaný a čeká, kdy bude další novinka) a zneužívá jich. Kvůli takovým se omezují možnosti na webu i serveru.

Závěrem bych dodal, že není vše černobílé a neházel bych všechny do jednoho pytle. A tradiční věta: „je to GTA, jestli ti vadí zabíjení, jdi hrát SIMS“ zde také platí. Každý hru vnímá jinak, ale musíme se naučit hrát společně, v rámci stanovených pravidel.

Od roku 2009 jsem zde administrátorem a zažil jsem hodně.
Několik hostingů, několik útoků na server i web. Zhruba 130 členů admin teamu. Nepočítaně hráčů.

WtLS je pouze jedno.
Zdařilé jádro singleplayeru polité výjimečnými featurami, misemi, eventy a posypané kvalitním anticheatem. Ozdobené třešničkou admin teamu a všech skvělých hráčů!
47
579

Komentáře (21)

Lulas
Lulas Vandal Level 14 12.1.2013 11:22
Že Jessie napsal super sloh ze strany obsahové to už tu opakovat určitě nebudu. Ale jsem rád že i někdo jiný kromě mne si všiml toho jak doba postupuje a jak se čas mění. Rád vzpomínám na časy , kdy jsem začal hrát sa-mp na tomto serveru. Například kdy jste jeli v autě měli 6WL a policajti si s vámi dali pořádnou fušku , aby vás chytli. Jenže dnes při 6WL máte za sebou pět policejních automobilů :( a než vůbec ujedete pět set metrů máte auto na cucky :( .
SplaTT
SplaTT Legendární hráč Level 53 9.1.2013 15:15
Maikeroo tam sem si užil :). No, pak sem přešel tady na server. Měl sem jiný nick, takže tu mám druhý účet, protože se mi ten starý smazal, ale to jsem byl ten hráč, který prostě hrál měl vše na háku a dělal to co ho baví ani na web sem nechodil prostě mě to nezajímalo.... No jak sem začal znova hrát, tak sem se i zaregistroval na web a trošku více tu hru vnímal i z vyššího pohledu. Konec mého příběhu :)
Kobliha
Kobliha Poctivý Občan Level 44 9.1.2013 14:59
Ne právě naopak. Dnes jsem tam hrál asi dvě hodiny a je pravda, že chování hráčů tam je o hodně lepší jak na českém serveru. Rozhodně budu hrát tam.Ano to máš pravdu. Až mi skončí prémko na CZ serveru, prodám apec a přesunu se na EN server :)..
Dores
Dores Majitel filmového studia Level 94 8.1.2013 18:17
To jsou angličani ještě horší? :DOn myslel práve to, že na anglickom servery nie sú sawny ani drive-by a hraje sa štýlom ako sa hralo pred 3 rokmi.
Greg
Greg Lotr Level 126 8.1.2013 17:56
To jsou angličani ještě horší? :DNe právě naopak. Dnes jsem tam hrál asi dvě hodiny a je pravda, že chování hráčů tam je o hodně lepší jak na českém serveru. Rozhodně budu hrát tam.
Usmazenec
Usmazenec Level 40 8.1.2013 17:26
Ja som tu teda neni dlho ale co tak pozorujem
Jessie ty si velmi inteligentny mlady muz s pokojom v dusi.

Kiezby to tu bolo plne takych ako ty, vyborne napisane, ty by si mal precovat v nejakych velkych novinach.

Kureci brat myslim ze ten anglicky spominali ze tam nejsu upilky alebo tak nieco...
Franta72
Franta72 Legendární hráč Level 137 8.1.2013 17:06
Super napsané, Jessi. Moc se mi proslov líbil.
user8098
user8098 Obdivovaný hráč Level 83 8.1.2013 15:47
Jessie, kam ty na to chodíš? Vždycky napíšeš takovej sloh, ale klaním se před tím jak to v nem vsechno pekne vystihnes...
NiCe a AT, kteří s ním spolupracovali na vývoji serveru odvedli parádní práci, myslím že tento server nemá konkurenci.
Strašně si cením toho, že jste me ještě dali šanci hrát na serveru, i přes to žě sem se choval jak kokot. Díky a ještě jednou se omlouvám těm kterejch se to týkalo.
Doufám že i v dalších letech bude počet hráčů jen vzrůstat a jejich chování se jen zlepšovat..
Nedávno jsem říkal že na jaře s tím tady seknu, ale byla to blbost doufám že si najdu čas i nadále mezi školou, akcema atd. se sem občas zastavit.

V tom pripade zkus chvili hrat na anglickem serveru.To jsou angličani ještě horší? :D
Stevo
Stevo Legendární hráč Level 90 8.1.2013 13:08
Ale ty jsi takový vyjímečný JessiePre mňa jednoznačne najinteligentnejší a najrozumnejší človek z tejto komunity či už serverou alebo webu.
A súhlasím,že ty si tu fakt od začiatku a teda vieš zhodnotiť klady aj negatíva serveru a celý vývoj
P.S. blbé keci o tom,že mu leziem do prdele si nechajte deti, to fakt nemám zapotreby je to len môj pohľad na veci.
JoGurtak
JoGurtak Rváč Level 58 8.1.2013 11:07
Jojo s Jessiem hraju taky nějak od roku 2008/9 pěknej vývoj a i k lepšímu má to pěkně napsané no.. Klobouk dólů :)
Ukázat komentáře 11-20 z 21

Nedávní přispěvatelé

Poslední příspěvek Vichr z Grove Street